Tara Ayurveda je edinstvena učilnica za tiste, ki želijo svoje življenje spremeniti na bolje, najsi bo to telesno, umsko ali duhovno. Ayurveda prihaja iz Indije. In Tara Yoga Center je edini slovenski center:

  • ki ga vodi indijska Swami, ayurvedska acharya
  • ki prihaja iz družine tradicionalnih ayurvedskih zdraviteljev
  • kjer ima učiteljica skoraj 60 let osebne jogijske prakse in 24 let izkušenj kot ayurvedska zdraviteljica
  • kjer je učiteljica neposredna učenka mednarodnega duhovnega vodje Swamija Satyanande Saraswatija
  • kjer je na enem kraju zbrano vrhunsko holistično znanje joge in ayurvede, kar lahko zelo pomaga udeležencem z zdravstvenimi težavami.

Swami Vishwashakti Saraswati

Swami Vishwashakti se je rodila kot Manjula Mukherjee v zelo tradicionalni družini bramvinov leta 1949 v Kolkati v Indiji. Njeni predniki so po bramvinski tradiciji bili svečeniki in zdravitelji. V njenem življenju je največji pečat dala njena babica Kamala Devi Banerjee, ki jo je že v njenem petem letu uvajala v svet duhovnosti skozi post, pranajamo, mantre in obrede.

V življenju se je učila mnogih različnih znanosti, tako da se je razvijala v zelo interdisciplinarnem duhu, ki je še danes moto njenega življenja in učenja, saj ima interdisciplinarni pristop k vsemu. Zaradi tega je tudi izbrala pot integralne joge Swamija Satyanande Saraswatija.

Po končanem zahodnem medicinskem izobraževanju, se je Swami izobraževala še naprej. Najprej je končala študij ayurvede in danes dela kot ayurvedska zdravnica, pri čemer je tudi ohranila svoj multidisciplinarni pristop. Svoje delo je obogatila z integriranjem poznavanja zahodne medicine in ayurvede. Pozneje je končala študij tradicionalne kitajske medicine. Njen cilj je bil spoznati, kje se ta dva velika zelo sorodna tradicionalna medicinska sistema dotikata. Tako pri svojem delu po potrebi uporablja tudi svoje znanje iz tradicionalne kitajske medicine. Potem je končala še študij homeopatije in fitoterapije. V celotnem svojem življenju je imela veliko radovednost do različnih drugih znanosti in vedno iskala pot k integraciji teh znanosti. Tako so danes njeno delo, učenje in pristop k reševanju težav v življenju zelo bogati in dinamični ter v sinergiji z drugimi znanostmi.

Swami Vishwashakti Saraswati danes dela kot mojstrica jogijske znanosti in ayurvedska zdravnica. V Ljubljani vodi svojo ayurvedsko svetovalnico za ayurvedsko diagnostiko in svetovanje za boljšo kakovost življenja in samozdravljenje.

Kaj je meditacija? Prenesite enega najboljših opisov meditacije na svetu in prejmite sveže novice o vpisih v nove tečaje. Za prenos in novice kliknite sem.